За някои те са мода, за други - начин да бъдеш различен

Българските шевици оживяват все по-често под формата на татуировки. За някои те са мода, за други – начин да бъдеш различен. Трети ги правят, за да бележат тялото си с важно събитие или скъп спомен. За героите ни - татуистът Веселин и безстрашната Диана - татуировката - шевица носи дълбок смисъл и послание.

Бродерия върху кожа? Татуировка в комбинация с фолклор се оказва невероятна комбинация.

Диана от дете е закърмена с български фоклор, но и сега продължава да танцува народни танци. Така страстта ѝ оживява по гърба ѝ. На плещите на татуиста Веселин пък тежи отговорността, но е и предизвикателство за уменията. Той работи по крака на жена 8 часа почти без почивка, а върху гърба на Диана твори близо 12 часа. Истинско изпитание за нервите и за майсторлъка на артиста.

За Диана преживяването е повече от вълнуващо. В шеги и забавни истории за падене от колело минава времето, докато Веселин се старае да създаде шедьовър по тялото на Диана.

 

Дори за миг Веселин не позволява на ръката си да трепне. Няма връщане назад - кожата не е лист, върху който моливът се изтрива с гумичка.

Оказва се любовта към фолклора е семейна черта и в рода на Веселин. Баща му свири на гайда, пее и танцува. Неслучайно синът посвещава на татко си татуировка - по себе си.

Вероятността нещо да се обърка и да се наложи план Б - за такъв сценарий Веселин не мисли, защото си е избрал доверен приятел, който като него рисува безкомпромисно. По себе си татуистът има некласически рисунки като анимационни герои, причудливи живот, дори етикет с намигане за характера му.

Дали ще са фолклорни мотиви, герои от комикси или просто символи, идеята на татуса е да остане скъп спомен на човек за цял живот. Скоро Веселин си мечтае цялата му ръка да заприлича на цветно дърво с български народни приказки.