Припомнете си историята в документалното риалити тази неделя от 16.00 ч. по NOVA

Припомнете си историята в документалното риалити тази неделя от 16.00 ч. по NOVA на учителката, която спасява ромско дете. Евгения Колева е класен ръководител и преподавател по литература на 13-годишната Стефка Лалова. Тя е много добра ученичка, но често отсъства от училище и класната й е притеснена, затова започва да разследва каква е причината.

Момичето е от ромски произход и живее с майка си и доведения си баща, който не държи на образованието и нещо повече - смята, че бъдещето на Стефка не е в училище, а на улицата. Момичето е принудено да проси, за да помага на семейството си да се издържа. 

Стефка не се осмелява да се противопостави на доведения си баща, за да не предизвика гнева му. Освен това семейството затъва в дългове и се мести от жилище в жилище, без да плаща наем. Стефка е подложена на сериозен стрес и единствено класната й е в състояние да й помогне. Евгения започва "война" с ромското семейство, за да спаси Стефка. Тя се бори момичето да има бъдеще и да може да се интегрира. Дали учителката ще успее или традициите в ромската общност са непоклатими?

 Отговорите в „Съдби на кръстопът” тази неделя от 16.00 ч. по NOVA.