Темата коментират живущи в сградата

Пострадалите от адския взрив във Варна търсят помощ за възстановяване на домовете си. Хората, останали без покрив посред зима, не знаят нито кога, нито как ще ремонтират своите апартаменти.

В същото време стана ясно, че заподозряният за взрива Веселин Димитров трябвало да напусне жилището още на 6 януари, но бил оставен до 15.

Издирваният бивш полицай е един от загиналите при взрива във Варна

“Справяме се трудно. От никъде нямаме яснота. Обещанията са за най-кратки срокове”, разказва потърпевша от инцидента.

„Основната помощ, на която разчитаме, са добри хора, които искат да помогнат. Направили сме дарителска сметка. За сега институциите са адекватни. Но това, което разбрахме, е, че помощта, която могат да дадат, е доста малка за възстановяването на пораженията”, обясни касиерът на блока.

Живущите в блока предполагат, че възстановяването на засегнатите апартаменти ще струва хиляди. За това от входа са направили дарителска сметка.

НОВА ВЕРСИЯ: Блокът във Варна взривен от газ, а не от боеприпаси

Жената, която е живеела на семейни начела с Веселин, напуска дома му в края на декември заради поредно тежко насилие. Настанена е в кризисен център.  От тогава Веселин получава заповед за напускане на жилището на 6 януари.

„Веселин не е получил заповедта на 6 януари. При издаване на заповед за незабавна защита, районният съдия разпорежда заповедта да бъде изпратен в срок от 24 часа до съответното районно”,  обясни адвокат Красимира Анастасова, защитник на жената.

Живущите в блока смятат, че Веселин е трябвало да бъде контролиран.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Искра Узунова