Отговор на този въпрос търси Ивомира Пехливанова

Червен килим, бляскави светлини, зашеметяващи тоалети, конкуренция, политика, бизнес... Холивуд се готви трескаво за 92-та церемония по раздаването на престижните статуетки Оскар. Има ли все още място за изкуство в киното или аплодисментите са запазени само за най-политкоректните? Отговорът на този въпрос търсят репортерът Ивомира Пехливанова и операторите Димитър Василев, Росен Илиев и Емил Александров в „Темата на NOVA”, веднага след Централната емисия новини в неделя. 

Топ 10 на най-добрите филми на 21 век (ГАЛЕРИЯ)

Екипът кани зрителите на червения килим, но не за да им покаже бляскавата страна на събитието, а да разкрие как през годините то се превръща в арена за пропаганда. От сцената на звездната церемония скандали разделят бели и афроамериканци, мъже и жени, хетеро- и хомосексуални, жертви и сексуални насилници.

Откъс от репортажа гледайте във видеото.

Емоциите около тазгодишната бляскава церемония зрителите отново ще могат да проследят в ефира на NOVA с 3-часово специално студио, а 92-та церемония на Американската филмова академия е със запазено време от 03:00 часа по KINO NOVA.