Той е задържан многократно, лежал е в затвор и в психиатрична клиника

Българка беше пребита жестоко от наш сънародник с фалшива самоличност в Гърция. Жената е приета в болница с много тежки наранявания и с опасност за живота. Нападателят е арестуван. Задържан е многократно. Имал е три фалшиви фамилии и шест различни собствени имена. Лежал е в психиатрична клиника в Атина. Излязъл е от гръцки затвор през април миналата година. Там също е бил с фалшива самоличност.

Убитата от българин жена в Милано давала подслон на хора в нужда (ВИДЕО)

„Аз получих информация от малтретирана българка. Тя беше жестоко пребита и порязана, в изключително тежко състояние и с опасност за живота. Оттам започна да се разплита историята. Тогава стана ясно, че самоличността на този българин, който се представя като Георги Георгиев, не е истинска. След публикации в български медии се получи обаждане от реалния Георги, който каза, че това не е той”. Това обясни кореспондентът на NOVA в Гърция Бойка Атанасова.

Арестуваха българин за убийство в Милано (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мъжът, представящ се с фалшива самоличност, е задържан многократно с три различни фамилии, с шест различни собствени имена. „Излязъл е от затвор в Гърция и е лежал в психиатрична клиника, с прокурорско нареждане. Имаме информация, че се издирва и в Италия”, добави Атанасова.  

„Когато се прибирах в дома си, срещнах въпросния мъж – Георги Георгиев. Той ме бутна много жестоко по стълбите. Единственото, което помня е, че ме удари с тухла по главата, нищо повече. Познавам го, той живее на мястото, на което и аз. Единственото, което знаем за него е, че се казва Георги и е от София”, разказа пострадалата. 

Пиян мъж нападна лекар в Пазарджик (ВИДЕО)

„Все още съм с гипсирана ръка и не мога да ходя на работа. Бях 15 дни в болница. За този човек нямах никаква информация цял месец. Главният прокурор, който се зае със случая, изчакваше информация от българското посолство”, добави пострадалата жена. 

„Българското посолство все още не е уведомено от гръцките власти за случая. Недопустимо е в мисията в Атина, в град, където има толкова много висок престъпен контингент, да няма представител на министерството на вътрешните работи”, каза още Атанасова.

Повече гледайте във видеоматериалите.