Сред тях е и 12-годишно момиче

Двама мъже, жена и 12-годишно момиче бяха открити живи след едномесечно плаване в Тихия океан. Няколко дни те се възстановяваха от изтощение и обезводняване на Соломоновите острови. Корабокрушението, което са преживели, е отнело живота на осем техни спътници, включително бебе, съобщава БГНЕС.

Настаниха в приют 180 овце, оцелели след корабокрушение в Румъния (ВИДЕО+СНИМКИ)

Групата от провинция Бугенвил в Папуа Нова Гвинея заяви, че са оцелели, като се хранели с кокосови орехи, плаващи в морето, и са събирали дъждовна вода в купа по време на 32-дневното си премеждие. 

Групата тръгнала от Бугенвил на 22 декември, възнамерявайки да отпразнува Коледа на Картърските острови, намиращи се на около 100 км.

Незрящ японски пътешественик прекоси с яхта Тихия океан

Оцелелият Доминик Стали разказа, че малкият им кораб се преобърнал и някои от групата се удавили. Останалите успели да обърнат отново плавателния съд и да се качат в него, но само четирима оцелели, докато плавали в отдалечените води.

Стали сподели, че редица риболовни кораби минавали край тях, но не ги забелязвали. Накрая един от тях спрял и ги качил на борда си край Нова Каледония.