По информация на NOVA има задържани още служители за корупционни практика, сред които и двама общински съветници от ВМРО

Още арести в Басейновата дирекция в Пловдив. Повторно тази сутрин е била задържана директора й Цветелина Кънева,след като снощи беше пусната срещу гаранция от 5 000 лева.

Освен служители на няколко отдела на дирекцията, днес са арестувани двама общински съветници от ВМРО в града. 

Общинският съветник от Община Марица Георги Какалов е бил арестуван тази сутрин. Също днес бе закопчан областният лидер на ВМРО Стефан Послийски, който е втори мандат общински съветник в Пловдив.

Той е извършвал посредническа дейност за узаконяване на нерегламентирани водоизточници на предприятия по „втория начин”. Според информация на прокуратурата за тази услуга той е прибирал по 10 000 лв. , които е делил с директорката. Тя се оказа далечна негова братовчедка.

Интересен факт е, че съпругът на Кънева д-р Абдо има частна практика в няколко села в Община Марица, където съветник е Какалов.

 

Повдигнаха обвинение на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив (ВИДЕО)

Прокуратурата поиска от съда Цветелина Кънева, която е обвинена в безстопанственост, да бъде отстранена от длъжност.

„Ние се опасяваме, че тъй като тя е директор на Басейнова дирекция- Пловдив би могла да окаже въздействие върху свидетели, които евентуално ще разпитаме от дирекцията,все пак те са зависими от този директор”, заяви окръжният прокурор Марин Пелтеков.

Цветелина Кънева обаче не се яви в съда. Тя е била арестувана малко преди 7 часа тази сутрин в дома си в село Войводиново, след като снощи е била освободена срещу 5 000 лева парична гаранция.

„Съпругът й ми каза, че е отведена сутринта, но без белезници. Даже са й предоставили възможност да използва банята и да се облече. Отведена е в Специализираната прокуратурата за процесуално-следствени действия”, обясни адвокатът на Кънева - Делчо Джубелиев. В съда дойде да я защити синът й.

По-рано днес полиция и служители на Комисията за противодействие на корупцията влязоха в сградата на Басейнова дирекция. Последваха претърсвания, изземвания и арести.

Сред арестуваните се оказа и началникът на отдела за „Планове и разрешителни“ Ивайло Йотков.

 

 

Отведоха с белезници шефа на Басейнова дирекция-Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

По информация на NOVA акцията в Басейнова дирекция е свързана с начина за издаването на разрешителни на предприятия за ползване на вода. Преди дни бяха открити 40 незаконно сондажа, които са работили от години и са ощетили държавата с хиляди левове.