От 16 до 29 март се редуцира в голяма степен съставът на работещите

Заради коронавируса най-многолюдното предприятие - в България военната оръжейница "Арсенал"в Казанлък, преминава на нов режим на работа. Там работят близо 9000 души.

От 16 до 29 март се редуцира в голяма степен съставът на работещите с цел осигуряване на нужното карантинно пространство и липса на контакт.

Още 8 нови случая на COVID-19 у нас

На директорите по заводи е разпоредено до 10:30 часа в понеделник да представят графици за възможностите по отдели, цехове и звена за дистанционна работа или преминаване на двусменен режим, при намален състав, там, където това е възможно и в зависимост от задачите за изпълнение, без да се нарушават срокове и графици за изпълнение по подписани вече договори.

„Темата на NOVA”: Пътят на коронавируса по света

Всички останали работници и служители ще бъдат в платен или неплатен отпуск за периода, в зависимост от възможността на всеки работник. 

На входовете на завода се монтират термокамери. Затварят се столовете за хранене, във вътрешнофирмения транспорт, няма да се допускат правостоящи. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО