Общият брой на заразените с коронавирус у нас става 51

Още осем нови случая на коронавирус у нас. За тях на редовния брифинг в неделя съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Общият брой на заразените с COVID-19 у нас става 51.

Да се удължат сроковете за плащане на данъци с отстъпка предлага кабинетът (ВИДЕО)

„Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тях са установени 6 положителни пациенти. В Националната лаборатория са извършени 51 проби, от тях 2 са положителни”, каза Мутафчийски. 

„Във Варна са направени 12 проби, от тях една е положителна и е потвърдена от Националния център и затова я съобщаваме към него. Нека да няма объркване, 8 са новите случаи в България. В Стара Загора имаме 16 отрицателни. Общият брой на регистрираните пациенти с коронавирус у нас е 51, двама от които са починали”, съобщи Мутафчийски.

Дават по 1 000 лв. на всяко медицинско лице, което се бори с коронавируса (ВИДЕО)

Ситуацията у нас към момента изглежда така: „Във ВМА са настанени 10 души, в Белодробната болница са петима, в „Пирогов” - 1. В „Александровска” болница е настанен също един пациент. В Плевен след последния потвърден от снощи вече са четирима пациенти, в Габрово двама и във Варна един”, обобщи Мутафчийски.

„Искам да споделя пътя на варненския пациент. В  разгара на епидемията в Италия той отива в Бергамо, оттам в Барселона и след това се прибира в София и след това във Варна.Това е много безотговорно поведение. Слава Богу, е отишъл в болница”, добави Мутафчийски.

„Един пациент може да зарази за няколко дни около 800 души. Затова апелираме да няма излишни разходки”, призова началникът на Националния оперативен щаб.

Фалшива новина се оказа предупреждението за Нурофена и коронавируса

„Китай е най-опитната страна относно борбата с коронавируса. В китайските препоръки се споменават противовъзпалителни, нестероидни средства, в които влизат и двата медикамента. Това вече е достоверна информация за 80 000 случая. Докато французите работят с неофициална информация. Общото между тримата починали било, че взимали ибупрофен. Извинявайте, това са глупости, пълни глупости”. Така коментира информацията относно предупрежденията за Нурофена и лечението на коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

Градовете в България опустяха след мерките срещу коронавируса (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО