По улиците на големите градове не се забелязват минувачи

Градовете в България опустяха след мерките срещу коронавируса. По улиците на големите градове не се забелязват минувачи, а причината за това не е само лошото време, а и призива на генерал Венцислав Мутафчийски да не се подценява извънредното положение.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Най-оживената улица в столицата – бул. „Витоша”, позната като Витошка, тази сутрин е по-пуста от обикновено. Магазините по нея не работят, освен аптеките, хранителните магазини и банковите клонове.

В Благоевград заповедта също се спазва стриктно и животът в централната част на града не се забелязват хора.  Затворени са многобройните заведения и магазини, но гражданите могат да си поръчат храна или сладкиши по телефоните, обявени с бележки на витрините. Молът също е затворен, като работи само аптеката в него.

ПРИЗИВЪТ Е ЧУТ: Улиците на София опустяха (ВИДЕО)

Единствено се забелязват хора пред хранителните магазини и аптеките, но няма струпване.

Иначе оживената пешеходна улица в Пловдив, в неделя също опустя. Всички заведения и кафенета са затворени. Работят само хранителните магазини и аптеките.

Каква е ситуацията по улиците и във вашия град - изпращайте ни снимки в “Моята новина”

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО