Ски сезонът там беше преждевременно прекратен

Ски сезонът в Банско приключи преждевременно заради коронавируса. Оказа се, че детето на британско семейство, пристигнало у нас, е заразено, след като е общувало с леля си - болна от COVID-19 във Великобритания. 

Oт Районната прокуратура в Разлог оповестиха, че ще се проверява дали лифтът е функционирал в съответствие с мерките, наложени в рамките на извънредното положение.

Според статистика към края на вчерашния ден около 300 туристи от Острова са били все още в Банско.

Две са положителните проби за коронавирус в Банско

Очаква се днес да излязат пробите на около 20 души, които са имали контакт със заразеното дете. Все още властите се затрудняват да открият контактните лица на другия заразен – 78-годишния англичанин, който в момента е настанен в инфекциозно отделение.

„След вчерашния ден се съобразихме с изискванията на Кризисния щаб на Община Банско. Преустановихме сезона. Извиняваме се на всички наши гости за неудобството, но ситуацията е такава“, заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер.

„През изминалите дни нямаше много хора. Всеки турист можеше да се вози и сам в кабинка. Съветвахме хората да стоят на 1 метър разстояние. Кабините са дезинфекцирани. Надявам се скоро тази епидемия да има щастлив край и да спре“, каза още той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП