Ски зоната вече е изцяло затворена

След последните случаи на коронавирус в Банско и предупреждението, че ски курортите може да се окажат най-големият инкубатор за заразата, главният прокурор призова за затваряне на града.

„Трябват по радикални мерки за предотвратяване на сценарии и минимализиране на щетите”, посочи Гешев.

Поставят Банско под карантина (ВИДЕО)

Искането на главния прокурор съвпадна със заседание на кризисния щаб в града. „За да се опазим от това разпространение, трябва да останем само местните граждани. Гостите, които са българи, са намалели до минимум. Това ще бъде един от начините да се предпазим. Да не влизат нови лица. Ние, които сме тук, да спазваме стриктно указанията на Оперативния щаб”, призова кметът на Банско Иван Кадев.

„Ние сме готови да подпомогнем по всякакъв начин община Банско и населението ѝ. Към момента нямаме повече информация какви ще бъдат тези мерки и какво ще представляват”, каза Ружена Кондева от Районната прокуратура в Разлог.

Главният прокурор предложи поставянето под карантина на Банско (ВИДЕО)

Площадът в Банско и днес не остана напълно пуст. Хората изразиха съгласие с предложението на главния прокурор. 

Ски зоната вече е изцяло затворена. Кабинките от лифта са прибрани.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП