Темата коментира председателят на Българската асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов

„Повечето фирми в момента са пуснали хората им да работят от вкъщи. Всички ученици в момента също учат от вкъщи. Това е доста благоприятна обстановка за хакерите, който се възползват от страха на хората в извънредното положение, в което се намираме“. Това заяви председателят на Българската асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“.

11 нови случая на заразени с COVID-19 у нас, още 2 града са засегнати

„Във фирмите има голяма сигурност на мрежата, както и специалисти, които се грижат за нея. Вкъщи обаче интернетът не е безопасен и лесно може да се получат атаки по различни вектори“, посочи още той.

По думите му най-честите атаки, които в момента се наблюдават, са фишинг имейлите. „Това са лъжливи имейли, чрез които когато кликнеш на даден линк или изтеглиш нещо, те получават достъп до твоя компютър и до информацията, която използваш“, обясни Мирослав Стефанов.

Китай ще ни изпраща маски и защитни средства, ако е необходимо

„Както ни учат в момента да си мием ръцете като мярка срещу коронавируса, така трябва всички ние да спазваме хигиена и в интернет“, категоричен е председателят на Българската асоциация по киберсигурност.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП