„Театърът и зрителите срещу COVID-19“ има за цел да събере пари за респиратори и предпазни облекла

В навечерието на Международния ден на театъра – 27 март, Младежки театър дава начало на дарителска кампания „Театърът и зрителите срещу COVID-19“.

Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000 лeва

"Целта на инициативата е да обедини усилията на максимален брой театрални и музикални институти, независими организации в културния сектор, артисти и зрители, и всички заедно да съберем сумата от 45 000 лева за закупуване на Респиратор за дихателна реанимация за нуждите на болница УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници. Лечебното заведение е един от подготвените центрове, в които ще бъдат приемани болни с потвърдена диагноза срещу COVID-19 и пациенти в тежко състояние", разкриха от Театъра.

ПОДАДЕНА РЪКА: Дарители продължават да помагат на болниците у нас

"Бихме желали да подчертаем, че целта на дарителската кампания е да достигане до максимален брой хора и да мотивира тяхното активно участие. Младежки театър „Николай Бинев“ е инициатор на „Театърът и зрителите срещу COVID-19“, но вярваме че подобни акции на съпричастност имат смисъл, когато ги правим заедно. Силно се надяваме, че тази инициатива ще има силата да обедини гилдията ни и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим, то ни е дадена възможността да спасяваме човешки животи с действията (а не бездействията) си във всеки следващ ден", се казва още в съобщението.

Дарителската кампания се провежда в платформата Helpkarma ТУК.