Шефът на "Пирогов" благодари на дарителите, които помагат на болницата със средства или апаратура

По-големи допълнителни възнаграждения трябва да получат медицинските лица, които по 24 часа се грижат за пациентите с COVID-19. Това каза в ефира на „Неделята на NOVA” изпълнителният директор на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов.

Той благодари на дарителите, които помагат на лечебното заведение със средства или апаратура. Всички те дали заявка, че ще помагат още, ако се наложи.

ВЪЛНА ОТ ПОДКРЕПА: Даренията за болници у нас не спират

Проф. Балтов призова хората, които проявяват симптоми като тези на COVID-19, да не прескачат личния си лекар и да не отиват директно в болница. Причината – ако дадат положителни проби за коронавирус, те биха могли да блокират дейността на цяло лечебно заведение най-малко за часове.

„Пирогов“ със специално помещение за преглед на пациенти със съмнения за коронавирус

В момента в „Пирогов” са настанени деветима болни от COVID-19. Четирима от тях са интубирани и на апаратна вентилация . За останалите петима директорът на „Пирогов” каза, че се надява да бъдат изписани следващата седмица. Условието за това е дадат две отрицателни проби.

Проф. Балтов увери, че реаниматорите се борят за всеки човешки живот до последно. И призова хората да не се поддават на паника и да не се превръщат в хипохондрици.

Целия разговор гледайте във видеото.