Миналата седмица ВАП обяви, че е назначила проверка в лечебното заведение

Освободиха от длъжност директора на болницата в Гоце Делчев д-р Владислав Улевинов. Това се случи по време на извънредна сесия на Общинския съвет.

Решението бе подкрепено от 19 от 29-те местни парламентаристи. 7 бяха „против“, а трима обявиха, че са в конфликт на интереси. По предложение на кмета Владимир Москов до провеждането на нов конкурс и назначаването на титуляр лечебното заведение ще се ръководи от настоящия управител на „Медицински център 1“ в града д-р Петър Филибев.

Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

Припомняме, че в началото на миналата седмица от ВАП обявиха, че са назначили проверка в болницата заради подадените молби за напускане на 14 лекари, които са недоволни от управлението на д-р Улевинов.

Часове по-късно 11 от тях напуснаха лечебното заведение поради изтичане на предизвестията им. Болницата обслужва около 70 000 души и  и е сред включените в националния списък за борба с COVID-19.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!