Това се случи официално със заповед на министъра на вътрешните работи

Полицаят от Ловеч Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е уволнен дисциплинарно. Това се случи официално със заповед на министъра на вътрешните работи с дата 15 април.

За уволнението му се заговори, още когато бе задържан, но заповедта идва няколко дни след отсреаняването на неговия колега Иван Иванов от ловешката „Пътна полиция“.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Отстраниха от длъжност Данчо Катаджията

Иванов също стана известен с това, че е дясната ръка на нашумелия от разследване на NOVA ловешки полицай - Данчо Катаджията. След серия от репортажи стана ясно, че двамата са в близки отношения. Петков и Иванов участват и в скандалния клип със свалянето на номерата на семейство в Луковит.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Лукс на ръба на закона

Пуснаха Данчо Катаджията под домашен арест

От 21 февруари Данчо Катаджията е под домашен арест, след като Окръжен съд - Ловеч измени определението на Районен съд и го пусна от ареста. От няколко репортажа на екип на NOVA стана ясно, че той е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления. Показан бе и високият стандарт на живот на Данчо Катаджията, както и бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села. По закон това му е забранено, тъй като е служител на полицията.

Разследването срещу Петков и Иванов продължава.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Данчо Катаджията остава за постоянно в ареста

Уволниха дисциплинарно полицай, близък на Данчо Катаджията