Иван Иванов е отстранен заради заплахи към участник в разследване на NOVA

Уволниха дисциплинарно полицай, близък с Йордан Петков, станал по-известен като Данчо Катаджията от Ловеч. В края на седмицата полицаят Иван Иванов от ловешката „Пътна полиция“ е отстранен от длъжност. 

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Отстраниха от длъжност Данчо Катаджията

След серия от репортажи стана ясно, че Петков е в близки отношения с колегата си Иванов. Двамата участват и в скандалния клип със свалянето на номерата на семейство в Луковит. Иван Иванов също разполага с няколко имота, които не са на негово име. По непотвърдена информация се занимавал с контрабанда на цигари.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Развиха болтовете на гумите на колата на свидетел срещу Данчо Катаджията

Уволнението на Иванов е заради заплахи към един от участниците в разследването на NOVA - Николай Панайотов. През февруари потърпевшият разказа в ефира на „Здравей, България”, че болтове на автомобила му били развити. Мъжът е подал жалба, веднага след като автомонтьори установили проблема. По-късно Панайотов получил телефонно обаждане от Иван Иванов.

Пуснаха Данчо Катаджията под домашен арест

Все още обаче Йордан Петков не е отстранен от длъжност официално със заповед на министъра на МВР. От 21 февруари Данчо Катаджията е под домашен арест.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Лукс на ръба на закона

От няколко репортажа стана ясно, че той е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления. Показан бе високият стандарт на живот на Данчо Катаджията, както и бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че това не му е позволено, защото заема длъжност на полицай.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Повдигат обвинение на Данчо Катаджията

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.