Понякога се минава през 2-3 посредници, обясни Кирил Борисов

Около 1000 – 1500 лв. взимат физическите извършители на поръчковите нападения. А самата поръчка може да мине през 2-3 посредници, но никога не се прави директно от поръчителя на физическия изпълнител. Това обясни в предаването „Здравей, България” криминалният журналист от „24 часа” Кирил Борисов. Той коментира покушението над колегата му Слави Ангелов, след като в четвъртък беше съобщено, че вероятно тримата нападатели са арестувани. 

„Всеки случай е много различен. Поръчителят дава една сума, посредникът си удържа голяма част. Сумата е различна, в зависимост от човека”, обясни Борисов.

Прокуратурата ще даде повече информация за акцията в София

„Аз бях напълно сигурен, че виновниците ще бъдат заловени. Знам как работи полицията в София, а и прокуратурата има воля. Логично се стигна и до този развой”, каза Борисов.

Коментар по темата направи и неговият коледа Едуард Папазян от спортния отдел на вестника. „Искам да направя едно важно пояснение - всеки престъпник е фен, но не всеки фен е престъпник. Не трябва да прехвърляме личната вина на извършителите към всички фенове на футбола. Аз също бях сигурен, че физическите извършители ще бъдат заловени. Сега е много важно да се установи кой е поръчал това престъпление и какви са мотивите“, каза той.

ЕКСКЛУЗИВНО: Арестуваха нападателите на Слави Ангелов (ВИДЕО)

Кирил Борисов обясни, че агитки на различни клубове се занимават с криминална дейност. По негови думи е публична тайна, че фракции от тях действат, като групи за побои. „Това се знае от всички, а има и специални звена в полицията, които се занимават с тях. Едно е обаче да знаеш, а друго е да го докажеш. Тези хора са залавяни много пъти“, допълни Борисов.

 „Агитките започнаха да бъдат използвани още в края на миналия век за различни поръчки. Криминалният елемент при тях не е новост“, каза Едуард Папазян.

 Същевременно колегите на Слави Ангелов обясниха, че той се възстановява след побоя и се надяват скоро да се върне на работа.

Целия разговор гледайте във видеото