Пилотите показаха уменията си на летище Граф Игнатиево

Военновъздушните сили посрещнаха празника на Българската армия с мащабна и зрелищна демонстрация на летище Граф Игнатиево.

Снимки: БГНЕС

Те демонстрираха издирването и спасяването на катапултирал пилот. Операцията продължи 15 минути. В нея участваха 3 самолета от авиобаза Граф Игнатиево и два военни вертолета от летище Крумово.

Базата, която охрана въздушното пространство на България, посреща 6-ти май в очакване на новите изтребители.

 

 

"Нямаме достатъчно ресурси, но имаме едни изключително високо квалифицирани, много изобретателни, всеотдайни техници, инженери. Не сме спрели във ВВС, в базата да търсим пътища, резерви, за да имаме колкото може повече самолети. Всичко друго може да стане, но няма да се предадем. Това нещо просто трябва да го разберем", заяви бригаден генерал Димитър Петров - командир на авиобаза “Граф Игнатиево“.

Началникът на ВВС бригаден генерал Цанко Стойков обеща на военните пилоти съвсем скоро да получат изтребителя, който искат, за да могат да изпълняват мисиите си.

 

"Времената, в които живеем, са смутни, драматични и изискват храброст, смелост и мъжество. А Гергьовден се счита за ден, в който доброто надделява над злото. Ето към това се стремим ние днес. Пожелавам на всички военнослужещи от Българската армия и Военновъздушните сили здраве, оптимизъм и успехи", каза той.

Пандемията от коронавируса няма да забави програмата, по която се обучават пилотите за усвояването на новия изтребител Ф- 16. Днешната демострация е част от тренировъчния план

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.