Местни хора протестираха срещу решението на общината да продаде 368 684 кв. м гора на таен търг

Гората над село Црънча няма да бъде продадена и остава за ползване на местните жители. Вчера те се събраха на мълчаливо бдение срещу решението на Община Пазарджик да продаде местността, за да се запълни дупка в хазната. Неочакваният обрат дойде днес. Благодарение на фирма „Интръст”, която дава безвъзмездно 700 000 лева.

Детството, младините и настоящето на всички тези хора от Црънча е минало в местната гора. Всеки от тях я свързва със спомен. Затова и решението да бъде продадена ги изкара вчера на протест, който обявиха като мълчаливо бдение.

Призивът на жителите на Црънча гората им да не бъде отнета беше чут. Неочаквано за всички тях, от кмета на Пазарджик днес получиха добра новина - гората няма да се продава, а търгът за продажбата й е спрян.

Жителите на Црънча на протест заради продажба на гора

„Днес е хубав ден за жителите на Црънча и за мен като кмет на общината”, заяви Тодор Попов.

Причината - празната дупка в хазната, заради която е взето крайното решение за продажба на местността, е запълнена.

„Ние получихме дарение под условие от г-н Пеевски. С две думи земята си остава за Пазарджик и община Црънча, ние получаваме 700 000 лева дарение от него, като неговата воля е половината от тези средства да отидат за облагородяване и създаването на един парк, който ние ще именуваме Свети Георги, а с останалите 350 000 лева ще подпомогнем волейболния ни отбор „Хебър”, защото той заслужава това. И тук е момента да благодаря за този жест, не се случва всеки ден и той говори сам по себе си за този, който го прави”, заяви Тодор Попов.

Благодарение на свежите средства, местните волейболисти ще тренират още по-пълноценно и ще могат да се борят за титли и медали. А спортът на открито на поляните до гората също ще остане възможен.