Дядо Димитър е бил нападнат и пребит за 220 лева

Осъждан за кражби е задържан за побой и грабеж на възрастен човек в харманлийското село Браница. 78-годишният мъж е бил пребит заради 220 лева от пенсията му. Това е третото нападение срещу него от същия извършител.

 

 

След побоя потърпевшият едва стигнал до дома си и поискал помощ. Нападнатият мъж вчера е бил изписан от болницата.

„Той идва три пъти. Единият път искаше палто, но всеки път ми вземаше парите от пенсията“, сподели в предаването „Здравей, България“ 78-годишният дядо Димитър.

Пребиха и обраха възрастен мъж в дома му

Според сина на пострадалия Валентин Димов нападателят си е набелязал възрастния мъж, тъй като знаел, че той получава висока пенсия. „Предишните пъти мъжът е влизал и само му е вземал парите. Нямало е такова посегателство над баща ми“, допълни Димов.

След нападението дядо Димитър е потърсил помощ при съседка. А близките на ограбения мъж са подавали редица сигнали срещу нападателя. Той вече е задържан. Става дума за 32-годишен пастир. Според жителите на село Браница и преди е създавал проблеми на местните.

 

 

Пребиха и ограбиха възрастен мъж в Казанлък (ВИДЕО)

„Първият случай е бил преди две години, но не е достигнал до нас. През 2019 г. в самото село няма заявени имуществени престъпления, освен един – през ноември. Но тогава не се е стигнало до установяване на извършителя“, обясни директорът на ОД на МВР – Хасково комисар Ангел Цанков.

Той каза още, че през 2019 и 2020 г. на територията на селото са проведени 57 акции срещу битовата престъпност. Комисар Цанков обеща в района да има засилено полицейско присъствие. 

Още по темата гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.