От наша страна има това желание, заяви Илия Лазаров

„Най-вероятно ще играем с ГЕРБ на парламентарните избори, стига те да имат това желание. От наша страна има желание”. Това заяви главният секретар на СДС Илия Лазаров в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините”.  

„Считаме за наши потенциални идеологически партньори колегите от ДСБ. За съжаление те силно отидоха в център-ляво, порозовяха от техните отношения с „Да, България” и „Зелените”, които са си ляво-центристки формации. Но част от колегите в ДСБ, а и самото ДСБ винаги са добре дошли за наши партньори, стига да имат друго развитие”, коментира още Лазаров.

СДС с критики към ДБ заради подкрепата за Манолова на балотажа

Преди това той обясни, че СДС е с дясно центристки партия и изповядва принципите на ЕНП, в която членуват и ГЕРБ,  и „Демократична България”. Освен това възгледите в СДС не се различавали много от тези в ДПС. „Имаме доста голям консенсус с тях”, коментира Лазаров.

Основният идеологически опонент на СДС били БСП.

„По-икономическата тематика сме силно против. Притеснени сме, че тяхното икономическо гуру е Румен Гечев. Проф. Гечев си има типично левите възгледи”, коментира Лазаров. Силно го притеснявало това, че от БСП искат промени в данъчната система. „СДС е категорично против да се променя данъчната система”, заяви Лазаров.

"Европа ни чува" е слоганът на ГЕРБ и СДС за кампанията за евровота (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той отправи критики и към поведението на БСП в момента на криза.

„По време на такава криза като сегашната има 2 вида поведение. Политиканстването, което правиха от БСП. И държавническото управление. По време на криза не може да се държим безотговорно и да политиканстваме”, заяви Лазаров.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.