Спортисти и доброволци обединиха усилия, за да я ремонтират

Вандали опустошиха детско- юношеската зала на ЦСКА. По време на карантината уреди от помещението били разграбени, а част от тях запалени. В резултат- треньори, деца и доброволци сами започнаха ремонт на залата. Стартира и дарителска кампания.

Вандали посегнаха на "Пени Лейн" в Ливърпул

Вандалските прояви и набезите стигнали дотам, че без ремонт помещението станало неизползваемо. Помощ не получили, затова без много да мислят, всички –треньори, трениращи и дори децата, задружно се заели да ремонтират. Едните с пари, другите с труда си. Сред дарителите са и ето тези двама братя на 6 и 10 години, които взели единодушно решение – дарили малкото си спестени пари, защото също искали да помогнат.

Сред най-сърцатите на гредите е и Любомир, който е адвокат и се запалил по гимнастиката чак на 22 години. Сега е сред най-щастливите, че ремонтът вече е започнал.

Вандали секат дървета в квартал в София (ВИДЕО)

В каузата се включват и от дарителската платформа Хелп Карма, когато една от основателките й вижда с очите си колко бързо се стига до промяна. И малко преди да свършат парите, отворили дарителска сметка. Тя е открита и в момента, а оставащите нужни средства са малко над 6 хиляди лева. Те ще са достатъчни за подмяната на ето тази настилка и освежаване на съблекалните и входа. „Хората показаха, че са добри”, каза Ралица Енева от Хелп карма.

От залата все пак са категорични – когато и да съберат парите, няма да се откажат да превърнат залата в това, което виждат в мечтите си.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.