Оказало се, че хищникът всъщност е играчка

Във френския департамент Източни Пиренеи полицията е била извикана по сигнал за пантера, която се разхождала около водоем. Пристигайки на място служителите на реда открили голяма плюшена играчка вместо истинския хищник, предаде БГНЕС.

Черна пантера се разходи по покриви на къщи във Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Куриозният случай е станал във вторник. „В 15.35 часа местно време е подаден сигнал за вероятното присъствие на пантера на брега на реката. Без да губи време полицейски екип е заминал на място“, се казва в съобщението.

Полицаите, благодарение на отличното познаване на местността, са започнали разследване, веднага след като са пристигнали.

„Дивото животно е открито много бързо. С полицаите се е държало смирено и не е оказало съпротива. Приложената снимка потвърждава, че ситуацията е взета под контрол“, разказват служителите на реда. На снимката е изобразен служебен автомобил, до който стоят двама полицаи. Между тях на капака, заемайки почти цялото пространство, лежи огромна играчка пантера. В съобщението се посочва още, че „собственикът на животното или играчката може да се свърже с местната полиция“.