По думите на проф. Антоанета Христова един от проблемите на демонстрациите е, че те нямат лидер

„Протестиращите имат и смислени искания, които трябва да бъдат чути и отразени. Но трябва да има политическо лице, лидер, група, които да могат да дадат перспектива на тези хора и те да разберат, че могат да бъдат чути”. Това заяви в предаването „Здравей, България” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Как ще продължат протестите?

По думите й комуникацията между протестиращите и премиера Борисов може да се осъществи, когато емоцията стане по-умерена. Христова е категорична, че е трябвало да има диалог между двете страни преди началото на протестите.

„От една страна е Радев, който като президент прави нещо антилогично. Казва, че няма демокрация и в същото време нарушава Конституцията. Призовава към бунтове, което не е във функциите на президента. Става политически лидер и нарушава позицията, която му е отредена. Получава се политическо ядро”, коментира още проф. Христова.

Четвърта вечер на протести в София (ВИДЕО)

„Имаме Христо Иванов, който прави една акция, с която, атакувайки ДПС, претендира да се превърне в балансьор в бъдещия кабинет. Той иска да измести ДПС от тази позиция”, допълни политическият психолог.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.