Говорителят на Владимир Путин определи обвиненията като безпочвени

Русия отхвърли обвиненията, че техни хакери се опитват да откраднат ваксината срещу коронавируса. Говорителят на Владимир Путин определи обвиненията като безпочвени. Според Дмитрий Песков било несериозно твърдението на британците, че 95 процента е сигурна връзката на хакерите с Москва.

Обвинения към Русия, че опитва да открадне ваксина срещу COVID-19

Вчера Великобритания, Съединените щати и Канада обявиха, че руски хакери се опитват да откраднат разработките. според тях, известната група „Коузи Беър”, която е свързана с руското разузнаване, е извършила атака срещу научни и фармацевтични институции, които се занимават с разработване на ваксина.

Масирана кибератака срещу правителството и институциите в Австралия

„Заедно с американските ни и канадски колеги знаем, че руските разузнавателни агенции са извършили кибератаки срещу усилията в нашите три страни да намерим ваксина, чрез изследвания и разработки, срещу коронавируса. Мисля, че това е доста ужасяващо, особено в момент, когато светът се обединява. Всички се опитваме да намерим ваксина, от която могат да се възползват както нашите хора, така и хората по света”, коментира Доминик Рааб, министър на външните работи на Великобритания.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.