Основният проблем е, че полицаите се движат на групички и се возят заедно в джипове

Бум на заразени с коронавирус в „Охранителна полиция“, по информация на NOVA. Основният проблем е, че полицаите се движат на групички и се возят заедно в джипове.

„Имаме проблем предвид епидемиологичната обстановка със служители на реда. Налага се да въведем мерки за сигурност. Една от тях е намаляване на полицейския ресурс по време на тези мероприятия, за да не се окаже, че една част от тези хора са заразени, а други от тях са контактни. Няма сериозни случаи, спазваме всички правила, грижим се за здравето на колегите”, обясниха от СДВР на брифинг.

 

 

Средно на ден има по 5-6 случая на положителни проби, към които се карантинират и тези, които са били контактни. От СДВР призоваха както служителите, така и протестиращите да носят маски, въпреки, че не е задължително това да се прави на открити места. 

Заради многото случаи ще бъде намален съставът на служителите, които ще охраняват протестите в столицата. Като от СДВР отчитат, че това ще доведе до натоварване в останалата част от служителите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.