Паспортните служби в София ще работят с удължено работно време

От днес всички звена на „Български документи за самоличност” по районните управления в София ще работят с удължено работно време. Гражданите, които искат да подновят личните си документи, могат да го направят от 8:30 до 18:30 часа.

Има и друго улеснение - смяната може да се извърши във всяко едно районно управление, без значение от постоянната адресна регистрация, каквото беше изискването доскоро. 

От тази седмица паспортните служби ще работят и в събота от 8:30 до 14:30 ч. Създаден е график, с който се цели в двете части на София да има по едно работещо звено в районно управление, стана ясно на брифинг на Дирекция „Български документи за самоличност“. 

На 08.08. ще работят службите във Второ и Седмо РУ, на 15.08. – в Трето и Пето РУ, на 22.08. - в Шесто и Осмо РУ. На 29 август ще работят паспортните служби в Първо и Девето РУ.

Личните карти и шофьорските книжки ще важат шест месеца след изтичане на тяхната валидност. Това се отнася само за документите, чиято валидност изтича до 31 октомври.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.