През месец юли 101 четириноги от приютите са намерили нов дом

През месец юли 101 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са намерили нов дом. От началото на годината осиновените кучета са 637. Всеки, който желае да осинови четириного, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година или в приютите в кв. „Слатина“ и кв. „Сеславци“, ако иска да осинови малко кученце, съобщиха от Столичната община.

Осиновени са близо 20% от заловените бездомни кучета в страната за 2019 г.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през юли са заловени общо 345 кучета, от тях 222 са кастрирани и 131 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 17. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 32 кучета.

По 100 лв. на година за всеки, осиновил бездомно куче в Каварна

По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 38. Собствениците могат да ги кастрират безплатно, да ги регистрират, обезпаразитят, ваксинират и да им поставят микрочип. Всеки стопанин може да заяви желание за кастрация на кучето си през интернет страницата на ОП „Екоравновесие” или на телефоните на предприятието. Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лева. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.