Летовниците приемат плащането на общо 12 лева на двата пункта различно

Продължава сагата с бариерите в курорта „Русалка”. Собствениците – фамилия Баневи, обжалват глобата от 5 000 лева на Министерството на туризма, наложена за ограничаване на достъпа на туристите до морето. Кметът на Каварна пък атакува семейството, защото нямало разрешително за поставяне на преместваеми обекти.  

5000 лева глоба заради ограничаването на достъпа до плажовете „Русалка”

Електронните бариери в „Русалка” са премахнати от вчера, но не и будките на охраната, която събира таксите. Едната от тях е преместена. Довчера беше на общинския път, а сега е на централния вход. 

„Де факто е изпълнена заповедта на кмета и КПП-то е преместено в друг имот, собственост на дружеството „Ваканционно селище „Русалка”. Законът казва, че когато имаме селище от такъв характер, то трябва да бъде обградено и да има портал”, посочи адвокатът на „Ваканционно селище „Русалка” АД Милко Пенчев.

Според кмета на община Каварна заповедта не е изпълнена в цялост, защото будката на входа все още стои. „Ще последва премахване от страна на общината”, категоричен е градоначалникът на Каварна Елена Балтаджиева.

Отново напрежение на „Каваците”

Тя ще атакува с нова заповед за премахване и преместеното вече съоръжение на главния вход. „Те са си депозирали искане, но го бяха преместили без общината да им разреши”, каза Балтаджиева.

Летовниците приемат плащането на общо 12 лева на двата пункта различно. Заради спора и медийното внимание обаче днес за гостите на комплекса нямаше такса на нито един от входовете.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.