Ще мине ли къмпингът във владение на семейство Баневи?

Пореден ден на смут на къмпинг „Каваци” край Созопол заради опитите съдия-изпълнител да въведе във владение семейство Баневи. Фирмата на Николай и Евгения Баневи - "Русалка Холидейз" ЕООД си върна пълноправното управление на къмпинга с решение на районния съд в  Бургас.

Според него фирмата, която сега стопанисва къмпинга, неправомерно е влязла във владение. В същото време къмпингът има наемател - физическо лице, което претендира за правото си да работи през летния сезон.

Антикорупционната комисия с 300 тома доказателства срещу Баневи

„В този случай законът е категоричен - ЧСИ трябва да спре изпълнението, да ни даде законовия срок, за да може ние да направим възражение и пред съда да поискаме спиране. Той грубо погазва закона като не го прави”, каза Мария Николова,  пълномощник-наемател на къмпинг „Каваци”.

 „Оставете ни да си свършим работата и ако има нещо допълнително ще ви дадем някакво изявление”, коментира помощникът от ЧСИ Ивайло Бакалов.

Продават на търг къщата на Баневи за 5,78 млн. лв. (СНИМКИ+ВИДЕО)

„Решението подлежи на обжалване, но е написано, така че се изпълнява предварително.Значи те могат да обжалват, както ние обжалвахме тяхното първо дело и ако съдът прецени друго, моля да заповядат”, каза Мария Маринова, представител на „Русалка Холидейз”.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.