Не сме ги упълномощили от наше име да се изказват, заяви вносителят Веселин Георгиев

Подписка срещу блокадата на кръстовища в София беше внесена тази сутрин в Съдебната палата. Инициативата е на Facebook групата „Не подкрепям протеста”.

Жалбата е до прокуратурата и МВР и с нея се търси съдействие за прекратяване на блокадите, които затрудняват придвижването в столицата.

„Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили онези хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми”, каза Веселин Георгиев.

„С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата „Орлов мост“, пред Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“, забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия“, пише в жалбата.

ДЕН 28: Антиправителствените демонстрации продължават (ВИДЕО+СНИМКИ)

Колкото до формите на хулиганство, Георгиев посочи публикации в медиите. И поясни, че той лично не е ходил при протестиращите. „По снимки от медиите виждаме, че си правят софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите по нужда. Нарушават правата на всички“, заяви той.

 „Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко на почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие“, се казва още в жалбата.

С подписката са внесени и няколко снимки. Подписите са над 100 и ги събрали два дни по два часа на пилоните на НДК. „Не сме търсили масовост, по-скоро искаме бързо да ги внесем, за да може да се вземат мерки бързо“, посочи той. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.