Три кръстовища в София остават блокирани

28-и ден на протести и блокади. Три кръстовища в София продължават да бъдат блокирани. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и на Ректората. Шести ден остава и протестът край Стара Загора. Блокада има и на центъра във Варна. 

В столицата и тази вечер недоволните отново се събираха пред Министерския съвет. Традиционното им шествие премина от пл. „Независимост“ до "Орлов мост". Към 22 часа не се е стигало до напрежение на протеста. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Правителството няма полезен ход в момента. Просто няма. Съжалявам господин Борисов”, каза един от протестиращите.

„Алтернативата е пълна промяна, пълна чистка в държавата”, каза друг от протестиращите.

В знак на протест, тази вечер недоволните занесоха ковчег пред сградата на Министерския съвет. Идеята била „да погребат диктатурата”.

 

 

Напрежение между протестиращи и делегати на конференцията на ГЕРБ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Протестът в София снощи премина без сериозни нарушения. Част от протестиращите обявиха и гладна стачка. „Не съм се хранила вече трети ден. Зарази липсата на храна не ми става нищо, но е лошо заради слънцето”, каза една от протестиращите - Георгия Иванова.

58-годишен мъж, обявил гладна стачка беше приет в болница „Света Анна“. Той е в добро състояние, отказал е допълнителни изследвания и е напуснал болницата.

„Човешкото право стои даже над законите. Нека да се уважават законите, но има неща, които стоят даже над тях. Те не уважават нито законите, нито правото”, смята Владимир Генов.

Протестиращ пред Министерския съвет беше приет в болница

На този фон, недоволни от барикадите в центъра на София подготвят подписка срещу блокадите.

„Блокадите са незаконни отвсякъде. Подписката е с искане да направят така, че да се зачитат и нашите права”, коментира Веселин Георгиев.

 

 

Пети ден блокада край АМ "Тракия"

Недоволство днес имаше и в други градове на страната.  В Стара Загора протестиращите продължават да стоят на републиканския път в подножието на магистрала „Тракия”. 

Русенци, пък, затвориха за час пътя към Варна. „Искам да се развивам в България, а никой не ми позволява”, заяви една от демонстрантите.

И тази вечер протестът във Варна завърши с шествие.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.