Това обявиха от Кризисния щаб в града

"Във връзка със задълбочаващата се епидемична обстановка в областта, е задължително носенето на маски при предстоящи масови мероприятия с публичен характер на открито - футболни срещи, концерти и други сценични прояви", обявиха от Кризисния щаб в Пловдив.

„Това решение е с цел да се намали максимално контакта между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие, обясни областният управител Дани Каназирева.

Във връзка с установените случаи на служители на Община Пловдив с положителни PCR тестове, кметът Здравко Димитров е разпоредил и спешна проверка на мерките за превенция от коронавирус при осъществяване на административното обслужване на гражданите и предпазване на служителите, които работят на първа линия.

Дават допълнителни средства за децата на работещи родители

По данни на РЗИ към днешна дата общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на пловдивска област, е 1144. Оздравелите пациенти  до момента са 581, като за двата дни са 37. На домашно лечение са 404. Под карантина са 535 лица. Хоспитализираните са 144, от тях с потвърден COVID-19 са 123 пациенти.

През последните 48 часа в отделенията са приети 9 пациенти.  На интензивно лечение са 5 . През изтеклото денонощие има 1 починал – жена на 86г. със съпътстващи сърдечни заболявания.

Относно регистрираните през последните дни  служители на община Пловдив – общо 4 към момента, според национална система,  от РЗИ съобщават, че се извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. Проведени са всички задължителни мерки относно дезинфекцията в помещенията и са дадени предписания.  

Сред новите случаи в областта имаме две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е хоспитализирано. Най – възрастният пациент е на 93 години – жена от Пловдив, която е на домашно лечение.

Статистиката по общини:  Пловдив – 779,  Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 81, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 33, Асеновград – 54, Брезово – 2, Куклен – 10, Садово – 14, Първомай – 3, Съединение – 13, Сопот – 9.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.