"Днешният парламент е дискредитиран", коментира президентът

„Всеки гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете празника". Това заяви президентът Румен Радев, който е на Шипка по повод 143 години от Шипченската епопея. 

„Държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания. Днес те се организират по гражданска инициатива. Управляващите повториха срамния сценарий от 3 март, когато целта беше президента да не се качи на Шипка и да не говори”, уточни Радев. 

143 години от Шипченската епопея

„Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство - виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението", каза още държавният глава. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.