Според един от очевидците неизвестната риба е с внушителни размери

Мистериозно създание изплаши канадски рибари, които случайно го хванали в мрежите си, съобщава телевизионният канал CBC.

Уловиха огромен сом в язовир "Жребчево" (СНИМКА)

Според един от очевидците неизвестната риба е с внушителни размери и прилича на плоча, перките й на крила, а главата й завършва с израстък, подобен на нос. Мъжът занесъл находката в местна рибна фабрика, където също не могъл да получи отговор какво точно е това същество. След това се обърнал към потребителите на социалните мрежи, публикувайки снимки на странния улов.

Оказва се, че той се е натъкнал на носата химера. Тези риби живеят на дълбочина над 200 метра и са изключително редки. Мъжът бил поразен и от факта, че тя е отровна: специален шип на гърба на химерите им служи, да ги предпазва от други хищници.

Откриха мистериозно яйце на 68 млн. години край бреговете на Антарктида

Биологът Каролайн Мири казва пред радио CBC, че учените знаят малко за историята и поведението на тези подводни създания. Тя отбеляза също, че рибарите имат късмет, тъй като животното може да ги нарани с отровния си шип, ако бъде извадено живо от водата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.