Най-голям ръст на заразените в глобален мащаб е регистриран в Индия

Повече от 900 000 живота по света е отнел коронавируса от началото на пандемията, показват данни на института „Джонс Хопкинс”.

Разработиха тест, откриващ коронавирус за 20 секунди

Най-голям ръст на заразените в глобален мащаб е регистриран в Индия. Там за последните 24 часа са се разболели 96 000 души. Заради огромен брой случаи от понеделник столицата на Индонезия, Джакарта, ще бъде подложена отново на блокада. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за още 35 милиарда долара за програмата срещу COVID-19 на Световната здравна организация.

Затвориха детска градина в Разлог заради учителка с коронавирус

Сега ние трябва да направим важен политически избор - дали светът ще изпълни обещанието си. Първо, нуждаем се от квантов скок във финансирането, за да увеличим шансовете за глобално решение и да отбележим напредък. Трите милиарда долара, получени днес, са критичното звено за началото на финансирането. Но са необходими още 35 мииларда долара”, коментира Гутериш.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.