Реакцията е продиктувана от изявленията на германския генерал Йорг Фолмер

Изявленията на германския генерал Йорг Фолмер, ръководител на оперативното командване „Север“ от силите на НАТО в Европа, относно отношението на Северноатлантическия алианс към Москва, показват, че блокът е забравил за това кой е донесъл свобода на народите в Европа по време на Втората световна война.

Среща на върха на ЕС за коронавируса на 29 октомври

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова написа това в събота на страницата си във Фейсбук, съобщи ТАСС.

В интервю за вестник „Дагенс Нихетер“ , публикувано на 21 октомври, Фолмер заяви, че Руската федерация се опитва да въведе в противоречие НАТО и Швеция, а също така изрази мнение, че предвид общата история на страните от алианса, те не считат Русия за враг, но гледат на нея като на противник.

НАТО строи космически център в Германия

"Що се отнася до общата ни история, такива германски генерали трябва да я познават по-добре: страната ни беше враг на фашизма и нацизма." Алпите и Дунав помнят ", кой "донесе свобода на народите в Европа", но членовете на НАТО започнаха да говорят безсмислици", подчерта Захарова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.