От метлите на триото към чувалите. От чувалите към камиона. От там поема Диана

Есен. Докато едни се наслаждават на падащите листа и картините, които рисуват, то други гледат на тях по различен начин. Преди да поемат по дълъг път, всички листа в центъра на столицата минават през няколко метли.

В 6:30 всяка сутрин още по тъмно преди да могат да различат цветовете на есента, Ася, Димитринка и Мария запретват ръкави.

„Ние сме много добър екип трите, справяме се с абсолютно всичко в работата и когато има взаимност и всичко е добре“, споделя Ася Стефанова.

Облачна неделя с превалявания

Убедено казват, че работят с мерак, нищо, че на моменти имат чувството, че трудът им е сезифов. Но от време на време си дават по някоя минута почивка на припек, за да се поогледат наоколо. Защото и трите са ценитеки на красивите гледки.

„Когато метем и шумата започне да пада от силния вятър, става много красиво“, добавя Ася.

От метлите на триото към чувалите. От чувалите към камиона. От там поема Диана. Единствената жена сред шофьорите. Но не я третират като дама, а като колега.

„От началото се опитваха, което може би донякъде ми беше неприятно. Не искам да ме разделят. Няма мъжка и женска работа. Или решаваш, че ти харесва или търсиш нещо друго“, споделя Диана Банкова.

От 3 години насам всяка есен Диана прави по няколко курса по пътя на листата. И някъде там от приказва на приказка между колеги самата тя попада в приказка.

„В момента приятелят ми е колега, само че в сервиза на фирмата“, казва Диана.

Но не като принцеса - тя кара бусовете, той ги поправя. Последната й работа при всеки курс е да разтовари листата в инсталацията за биологично третиране на отпадъци „Хан Богров”. И потегля отново – в движение.

А там листата се превръщат в компост – материал, който се използва за наторяване.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.