В сила влиза и вечерен час

Испания въведе извънредно положение и наложи вечерен час на територията на цялата страна, за да спре ръста на новите случаи на коронавирус. Мярката влезе в сила в неделя и първоначално ще бъде валидна за 15 дни. На гражданите е забранено да излизат между 23 часа вечерта и 6 сутринта.

Местните власти получиха правото да забраняват пътуванията между регионите при необходимост. Премиерът Педро Санчес обяви, че ще поиска от парламента да гласува удължаване на новите правила до 6 месеца.

„Ще се съсредоточим върху ограниченията за придвижване. Ще извършим цялостна образователна и информативна дейност. Ще продължим да работим за всички проблеми по носенето на маски за лице, консумацията на алкохол по улиците и спазването на безопасна дистанция между хората. Ще бъдем непреклонни в това отношение и ще продължим да докладваме такива случаи”, заяви Алберт Алтеро - началник на нощната смяна в полицията в Барселона.

Световните лидери, преминали през COVID-19

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си