Инцидентът се е случил на главен булевард в Тбилиси

Неизвестен мъж е взел за заложници 10 човека в Тбилиси, съобщи местната телевизия „Имеди“. Уточнява се, че инцидентът се е случил в кредитна организация на булевард „Церетели“, а извършителят е бил въоръжен.

Мъжът разпространи в социалните мрежи видеообръщение с исканията си. Те включваха намаляване на лихвения процент в банките и на цената на лекарствата. Част от видоеобръщнието беше излъчено от телевизионната компания „Формула“.

От компанията съобщиха, че исканията на мъжа са били много и са свързани със социални теми. По искане ва МВР не е публикувано цялото видеообръщение, от което е видно, че извършителят не крие лицето си.

Министерството на вътрешните работи на Грузия призова медиите да прекратят прякото излъчване от мястото на инцидента. След няколкочасови преговори специализираната операция е приключила успешно, заложниците са освободени, а извършителят е задържан.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.