За случая сигнализираха зрители на NOVA

Асфалтираха улица в София по време на дъжд. За това сигнализираха зрители на NOVA. Абсурдният ремонт се случва на улица „Плиска” в столичния квартал „Лагера”. На видео, качено в социалните мрежи, се вижда как служители на „Софийска вода” полагат асфалта в дъждовно време, след смяна на водопровод.

Полагат асфалт върху наводнена улица в София (ВИДЕО)

Според живеещите в квартала има реална опасност да се стигне до ситуацията – „ремонт на ремонта”. Те обвиняват и районната администрация, че не е упражнила нужния контрол. Оттам посочват, че ремонтът трябва да приключи в края на месеца. Полагането на асфалта в дъждовно време щяло да бъде отбелязано в документацията при приемането на обекта.

 

 

„Хората са прави да недоволстват. Възложител на този ремонт не е Районната администрация, а е „Софийска вода”. Към днешна дата този обект не е завършен. Ремонтните дейности трябва да приключат на 28 януари. От „Софийска вода” получихме отговор, че те са положили груб асфалт, докато спре дъждът, за да не стои кално”, заяви в ефира на „Здравей, България” Росина Станиславова,  кмет на район „Красно Село”.

Повече гледайте във видеоматериалите. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.