Има осигурен обходен маршрут

Затвориха магистрала „Тракия”  в участъка от Чирпан до пътен възел Оризово, в посока София. Причината - от утре започва големият ремонт на дългия близо 40 километра участък. Тежката техника вече е разположена на мястото на ремонта.

От утре пътуващите към Бургас ще трябва да заобикалят през Плодовитово, оттам – по стария път за Чирпан, а в края на града - отново ще се включват в магистралата. Движещите се от Бургас към София ще трябва да заобикалят през Чирпан, Плодовитово и Оризово. Тези, които пътуват по АМ „Марица” и отиват към Бургас, ще се наложи да заобикалят през Плодовитово.

Затварят за ремонт отсечка от АМ „Тракия”

Изненадващо, още днес на обяд полицията затвори магистралата в платното за София малко след Стара Загора и отби движението през Чирпан и село Плодовитово.

За шофьорите преминаването по високоскоростната отсечка от Оризово до Чирпан досега беше истински ад - и в двете посоки на движение платното е осеяно с неравности и вълни. „Това не е път. Не е магистрала. Ако човек кара с по-високо скорост може да катастрофира”, коментира един от шофьорите.

В Плодовитово местните жители негодуват, че цялото движение от магистралата ще преминава през селото им. Притесняват се, че вибрациите от тировете ще напукат къщите им.

Огромният трафик ще спъне и крайпътната търговия. „Сега като има кола след кола, хората няма да могат да отбиват и спират”, казва Сашка Петкова.

Дейностите в 16-километровата отсечка включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка и пътни знаци. Няма да се асфалтира при сняг и дъжд. „Няма да си позволим да асфалтираме в рамките на подобни атмосферни условия. Това е единствената пречка, която може да ни спъне да изпълним срока”, заяви Николай Нанков - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Ремонтират АМ "Тракия" между Стара Загора и Чирпан

От АПИ дават гаранция, че ремонтираният участък няма да стане отново на вълни. Този път ще се ремонтират едновременно и двете платна. „Не можем да си позволим работа в едно или друго платно заради безопасността или пък ако завали сняг, после по магистралата няма да може да бъде почистена. Затова се наложи цялостно затваряне”, посочи Даниел Иваничков.

В късния следобед фирмата, която ще извърши ремонта, стовари тежката техника на магистралата. Същинската работа започва от утре. Ремонтът на опасния участък струва на държавата 90 милиона лева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.