Трафикът ще бъде пренасочен към обходен маршрут

Затварят за ремонт един от най-разбитите участъци на автомагистрала „Тракия”. 16 километра и половина между Плодовитово и Чирпан ще бъдат обновени. Заради ремонта се налага трафикът да бъде пренасочен към обходен маршрут.

Пътуващите към Бургас ще трябва да заобикалят през Плодовитово, оттам – по стария път за Чирпан, а в края на града - отново ще се включват в магистралата.

Движещите се от Бургас към София ще трябва да заобикалят през Чирпан, Плодовитово и Оризово.

Тези, които пътуват по АМ „Марица” и отиват към Бургас, ще се наложи да заобикалят през Плодовитово.

Ремонтират АМ "Тракия" между Стара Загора и Чирпан

Според шофьорите ремонтът на този участък от магистралата е наложителен. „Магистралата е в лошо състояние. Има ограничение на 90 км/ч, има и патрулки, които снимат. Караме бавно, спазваме ограниченията”, казва един от тях.

Често заради дупките и неравностите стават катастрофи, разказват шофьорите.

В село Плодовитово обаче не са доволни от решението цялото движение от магистралата да минава покрай къщите им. „Това ще бъде ужасно. Движението е много голямо”, казва една от жителките му.

Първият етап от ремонта на участъка приключи в началото на ноември миналата година и струваше на държавата малко над 24 млн.лв.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.