Движението ще се пренасочва по обходни маршрути

Затвориха магистрала „Тракия” за ремонт.  От днес, част от скоростното трасе е затворено, а движението между 168 и 184 км  се пренасочва по обходни маршрути.  Става дума за известния участък с редица проблеми и неравности, заради които скоростта беше ограничена до 90 километра в час. Ремонтните дейности започнаха от рано сутринта.

„Изпълнителят трябва да премахне цялата асфалтова настилка, да възстанови 30 см от основният пласт от трошен камък, да го стабилизира, след което да се пристъпи към полагане на нови асфалтови пластове”, обясни инж. Даниел Иваничков от АПИ.

Пуснаха движението по АМ “Струма”

При ремонтите ще бъдат използвани нови технологии за покритие.

„Сместа е на циментова основа. Тя се произвежда по рецепта специално за всеки един от участъците. По тези 16,5 км може да се работи по две или със три рецепти. Това ще стане ясно два - три дни, след като махнем асфалта и се вземат проби от почвата” посочи инж. Стоян Беличев,  изпълнителен директор на „Автомагистрали”.

Засякоха кола да се движи с 237 км/ч по „Струма”

Четири месеца са продължили анализите за причините за пропадането на участъци по АМ „Тракия”.

 „Дължат се на част от подпочвените води, които работят активно. За да се избегне това, ние ще направим един водонепропусклив пласт под настилката чрез рециклирането, защото в момента подпочвените води нямат общо с геологията, която е правена през 2007”, заяви  инж. Иваничков.

Заради неравностите движението в продължение на 40 км по магистралата се осъществяваше близо 4 г с ограничение от 90 км.ч.

 

 

Шофьори, минаващи редовно по отсечката, се оплакват от състоянието на пътя, който по думите им е в изключително лошо състояние. Три години е гаранцията на новото покрие, което ще се положи. Ремонтите могат да продължат до април.

От вчера движението се осъществява по обходни пътища, но шофьори споделят, че не се ориентират добре. Предстои ремонт на още 20 км от неравната магистрала в старозагорския й участък.

Репортер: Георги Манев

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.