До края на февруари ще се подават предложения, после ще се провеждат работилници с експерти

Академията за визионери е създадена с идеята да провокира младото поколение в търсенето на иновативни идеи за решаването на обществено значими проблеми. Всички желаещи на възраст от 15 до 29 години могат да се включат с проекти до края на месец февруари. Подробности от доц. Тодор Чобанов, зам.-кмет на София, и защо и Тереза Маринова се включи като лектор, вижте в "Социална мрежа" по NOVA NEWS.

По думите на Чобанов идеята има огромен потенциал, защото младите трябва да търсят решение на реални проблеми от ежедневието.

До края на февруари ще се подават предложения, после ще се провеждат работилници с експерти.

Сред сферите, част от програмата са спорт, култура, градска и околна среда, а за групите с проблеми – приятни дейности. Младежите ще бъдат подпомагани от ментори.

Какви са критериите за помощ на деца, неприети в общинска детска градина?

По програмата "София – град на младите и активните" могат да се включат младежи от 15 до 29 г. Ще бъдат избрани 25 проекта, всеки подкрепен с по 7000 лв. за младежки дейности.

Ментор в сферата "Спорт и здраве" е олимпийската шампионка Тереза Маринова, заедно с Виктор Кирков.

"Целта ни е да насочваме и мотивираме през нашия опит хората, избрали това направление. Да приобщаваме все повече хора към спорта, защото той е начин на живот", сподели Маринова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.