Изкуство по време на пандемия

"По време на пандемията спря и моят вътрешен свят на творец. Но разбрах, че мога да се възстановя, само ако работя. Свободни артисти се организирахме и започнахме да работим заедно, издействахме си субсудии за проекти, социални стипендии, а аз лично успях да напиша и пиесата си "Виктория", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Йордан Славейков, режисьор и драматург.

Творецът е убеден, че проектът му ще се сбъдне, като идеята му е първоначално да се реализира онлайн. Все пак Славейков осъзнава, че на онлайн театъра му липсва характерното за хилядолетния театър човешко присъствие.

Режисьорът също така преподава актьорско майсторство на ентусиасти с други професии и бизнеси, които са решили да навлязат по-дълбоко в царството на Мелпомена, а някои от тях жънат вече и успехи на актьорското поприще.

Мюзикълът MAMMA MIA взривява Софийската опера (ВИДЕО)

Йордан Славейков вярва, че сегашната ситуация провокира твореца да мисли по друг начин и е много хубаво, че има такава провокация, защото без провокации умът става ленив.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.