Над една трета от семействата у нас се разделят

"За едно добро взаимоотношение е нужна постоянна грижа. Не бива да се приема човекът за даденост. Един щастлив брак е и въпрос на умения, както и да се учим един от друг", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Михаела Джоргова, координатор на Седмицта на брака.

Михаела е убедена, че изговарянето на това, което ни ядосва, това, което ни дразни, е изключително наложително, тъй като натрупването на проблеми, без да бъдат изяснени, води до радикални мерки, които много често са необратими.

"Институцията на брака е създадена, за да защити резултатът от него, бракът трябва да защити правата на детето", изрази Михаела Джоргова мнението си за еднополовите бракове, при което това е невъзможно.

Снимка от българска сватба спечели престижна световна награда (ВИДЕО)

"От самото начало на брака ни бяхме наясно със съпругата ми, какви са нашите ценности и всичко това ни доведе до брака", това сподели в  предаването Стоян Георгиев, семеен терапевт, председател на Асоциация за индивидуално и семейно консултиране.

Той допълни, че брака е една ежедневна работа, работа върху себе си, върху слабости, които трябва да бъдат преодолени. Терапевтът вярва, че за постигането на хармоничен брак са нужни разговори, комуникация, за да не стига до отдалечаване между съпрузите.

"Любовта не е само романтика, тя е посвещение", заключи Стоян Георгиев.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.