Правителството ще съдейства за прибирането на тялото на Атанас Скатов

Невъзможно е причината за смъртта на Атанас Скатов да е друга освен скъсано въже. Това смята мениджърът му Мария Илиева, която се срещна с премиера Бойко Борисов. Илиева обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

Премиерът увери, че правителството ще съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста от Пакистан до Сливен.

Обявиха причината за фаталния инцидент със Скатов (ДОКУМЕНТИ)

„Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени“, отбеляза премиерът. 

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

ПРЕДИ ИНЦИДЕНТА: Последният алпинист, видял Скатов, с разказ за случилото се (ВИДЕО)

Българският консул в Исламабад e получил всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки, съобщават още от правителствената пресслужба. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас. Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщават още от правителствената пресслужба.

 

Видео: МС

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.